WAT ONS BEZIGHOUDT

01 jul

Wandmeubel van eiken

De klant was uitgekeken op hun 25 jaar oude wandmeubel en wilde een nieuw meubel dat wel veel bergruimte had, maar verder rust terugbracht in de woonkamer.

Hiervoor hebben we gekozen voor een laag TV meubel bestaande uit 3 kasten. Subtiele hoogte en diepte verschillen houden het ontwerp levend. De 3 kasten bestaan uit 2 elementen met lades van verschillende hoogtes, zodat je van bovenaf overal bij kunt en niet diep hoeft te bukken voor spullen achter in de kast.

Het centrale element heeft deuren, om toegang te geven tot de electronica. Deze bevindt zich in een uitschuifbaar element, zodat men toegang heeft to de kabels aan de achterkant. Een infra-rood splitter met verlengkabels zorgt ervoor dat de deur niet open hoeft om de installatie te bedienen.

Planken aan de muur geven extra ruimte voor foto's en dergelijke. De ladefronten en deuren vallen in het frame, dat een 45 graden verstek heeft, in "Pastoe" stijl.

Het hout is natuurlijk eiken, grote noesten heb ik opgevuld met donkerbruin epoxy. De handgrepen en planken aan de muur zijn donker gebeitst om bij andere delen van het interieur aan te sluiten. De kasten zijn behandeld met een lichte olie/was combinatie.