WAT ONS BEZIGHOUDT

14 nov

Stadsbakkerij Stevig Brood

Stadsbakkerij Stevig Brood in Woerden groeide uit zijn voegen. Eigenaar en bakker Joost van Iersel had de mogelijkheid om te verhuizen naar een grotere winkel in hartje centrum van Woerden.

Daarbij gunde hij mij de opdracht om de inrichting van de winkel te realiseren; een lattenplafond, een wandrek voor het brood, een dubbele toonbank van bijna 5m, twee verhoogde vloeren voor in de etalage een een vensterbank om later te kunnen gebruiken als koffiehoek. Later kwam daar ook nog een rek voor de etalage bij.

Het plafond van 8x4 meter bestaat uit beuken latten, een deel gebruikt als rachels om het plafond aan op te hangen, een deel voor in het zicht. Het wandrek is gemaakt van de zelfde latten, waar pennen zijn ingeboord, om het brood op te leggen.

De latten zijn afgewerkt met olie en was, en omdat het plafond erboven en de wand achter het rek zwart zijn geschilderd, krijg je een prachtig contrast.

De toonbank bestaat uit twee delen. Het frame is gemaakt van standaard IKEA keukenkastjes, versterkt met multiplex en op een onderstel met wielen geplaatst. Aan de voorkant zit een plaat, betegeld met de zelfde tegels die ook aan de wanden van de bakkerij zitten. Rond de tegels zit een afwerklijst van beuken. De zijkanten en het bovenblad zijn gemaakt van 19mm dikke beuken panelen. Het geheel is ook weer afgewerkt met olie en was.

De vloeren en vensterbank zijn gemaakt van de zelfde soort panelen als de toonbank, maar dan 26mm dik. Ook deze zijn afgewerkt met olie en was.

Ten slotte liggen er in de etalage originele eikenhouten broodrekken, om het brood op te leggen. Om de rekken op hun plek te houden heb ik nog een stelling van eikenhout gemaakt.

Dit was een groot project dat ik samen met mijn zoon in relatief korte tijd heb opgeleverd. Het was ook zeer gevarieerd en ik ben trots op het eindresultaat.